Despre noi:

Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care le-am desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele Sa intelegem arta contemporana au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu. Multumiri: Irina Radu, Gabriela Popp. O selectie a proiectelor noastre anterioare le puteti viziona la http://galerianoua.tumblr.com/ iar pe acest blog vom posta noutati legate de programul educational.

joi, 23 august 2012

Atelierul 2 - Clasic si contemporan

La cea de-a doua intalnire le-am prezentat copiilor in paralel imagini de arta clasica si contemporana. Am vorbit de asemenea despre alte medii de expresie pe care artistii contemporani le utilizeaza (fotografia, arta video, instalatia, performance-ul, s.a.), in afara de cele traditionale (desenul, pictura, sculptura).
Totul exemplificat cu imagini cat mai evocatoare care sa le trezeasca imaginatia si interesul.

La atelierul practic copiii au realizat un peisaj imaginar folosind tehnica colajului. Au primit copii ale unor imagini cu peisaje destul de standardizate pe care trebuiau sa intervina cu elemente proprii. Si de aceasta data imaginatia lor nu a avut limite si fiecare a creat propriul univers, inspirat de fragmentele de imagini decupate din reviste.

Atasam de asemenea lucrarile rezultate (cu mentiunea ca aici mai sunt de inserat cateva lucrari ale caror fotografii trebuie refacute):
Ana
Anda
Claudia
Anton
David
Ilinca
Ioana
Mihnea
Vlad
Maria
Teodora
 
Teodora
 
Anton
Elodie
 
Horia
 
Ilinca
 
Luca
 
Lucas
 
Maruca
 
Saskia
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu