Despre noi:

Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care le-am desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele Sa intelegem arta contemporana au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu. Multumiri: Irina Radu, Gabriela Popp. O selectie a proiectelor noastre anterioare le puteti viziona la http://galerianoua.tumblr.com/ iar pe acest blog vom posta noutati legate de programul educational.

joi, 30 august 2012

Atelierul 4 - Artisti care lucreaza cu spatiul

La cea de-a patra intalnire am vorbit despre artisti care construiesc sau transforma spatii existente si inventeaza diverse povesti legate de acestea. Am privit si discutat despre lucrarile lui Gordon Matta-Clark, Mike Nelson, George Rousse, Sandi Skoglund, Subodh Gupta, Yayoi Kusama, Lea Rasovszky.

La atelierul practic copiii au realizat o lucrare despre camera lor - asa cum este n realitate sau cum si-ar dori sa fie. Au folosit creioane colorate, carioci, acuarele - la alegere. Va aratam lucrarile mai jos.
Jasmine
Alex
 Anda
 Cabiria
 Claudia
 Claudia Ioana
 Cristi
 Dara
 Evelyn
 Filip
 Isadora
 Saskia
 Sebastian
 Vlad
Saskia si Sebastian au mai realizat doua obiecte-jucarie din hartie pliata pe care au intervenit cu carioci si le-au transformat intr-o broscuta si intr-un coif ornamentat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu