Despre noi:

Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care le-am desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele Sa intelegem arta contemporana au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu. Multumiri: Irina Radu, Gabriela Popp. O selectie a proiectelor noastre anterioare le puteti viziona la http://galerianoua.tumblr.com/ iar pe acest blog vom posta noutati legate de programul educational.

marți, 28 august 2012

Atelierul 3 - Despre Concept si Context in arta contemporana

Chiar daca suna foarte dificil, la cea de a 3-a intalnire am incercat sa clarificam rolul CONCEPTULUI si CONTEXTULUI in arta contemporana.

Prin imagini evocatoare am povestit cu copiii despre faptul ca in arta contemporana este importanta nu doar imaginea ci si ideea / povestea (CONCEPTUL) pe care artistul doreste sa le transmita. De aceea este important atunci cand mergem in muzee sa citim si textul care este prezentat langa lucrare, pentru a afla mai multe despre ceea ce vedem.

Apoi am vorbit despre Marcel Duchamp - "tatal" artei contemporane si cel care a prezentat prima oara ca arta obiecte gata gasite (ready-made) la care fie a facut diverse completari fie le-a schimbat CONTEXTUL si le-a prezentat in cu totul alt fel decat suntem obisnuiti sa le vedem.

Am vazut si comentat impreuna imagini din Archimboldo, Marcel Duchamp, Jean Tinguely, Christian Boltanski, Fischli & Weiss, Erwin Wurm.

La tema practica am desenat si apoi pictat un animal fantastic in care copiii au asociat intr-un singur personaj elemente care stiu ca apartin unor animale diferite. La sfarsit au dat si un nume acestui personaj imaginat.
Alex
Claudia
Ana
Anda
Claudia
Cristi
Florin
Horia
Isadora
Jasmine
Luca
Luca
Saskia
Raluca
Alexandra
David
Ilinca
Ioana
Luca
Mihnea
Sebastian
Vlad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu