Despre noi:

Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care le-am desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele Sa intelegem arta contemporana au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu. Multumiri: Irina Radu, Gabriela Popp. O selectie a proiectelor noastre anterioare le puteti viziona la http://galerianoua.tumblr.com/ iar pe acest blog vom posta noutati legate de programul educational.

vineri, 31 august 2012

Atelierul 5 - Portretul in arta contemporana

La cea de-a cincea intalnire am discutat despre portret si cum se raporteaza artistii contemporani la acest gen artistic. Am vazut ca multi dintre ei sunt preocupati sa transmita cate o poveste prin portretele pe care le fac - fie despre copilaria lor, despre parinti, despre muzicienii pe care ii admira.

Am privit si comentat imagini realizate de August Sander (fotograf german de la inceputul secolului al XX-lea care a lasat o impresionanta serie de portrete - adevarate documente despre categoriile sociale si meseriile de la acea vreme), Jiri David, Vibeke Tandberg, Gillian Wearing, Roland Fischer, Marie-Jo Lafontaine, Loretta Lux, Rineke Dijkstra, Chuck Close, Elisabeth Peyton.

La atelierul practic copiii au avut de realizat cate un autoportret sau portret (al unei persoane cunoscute sau inventate sau chiar al lui animal preferat). Mai jos puteti vedea ce au realizat:
Ana
Alex
 Anda
 Anton
 Claudia
 Claudia Ioana
 Claudia Ioana
Cristi
 David
 Evelyn
 Jasmine
 Lucas
Saskia
 Sebastian
 Vlad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu