Despre noi:

Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care le-am desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele Sa intelegem arta contemporana au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu. Multumiri: Irina Radu, Gabriela Popp. O selectie a proiectelor noastre anterioare le puteti viziona la http://galerianoua.tumblr.com/ iar pe acest blog vom posta noutati legate de programul educational.

vineri, 21 septembrie 2012

Atelierul 7 - Arta care spune o poveste

La cea de-a 7-a intalnire copiii au aflat despre arta care spune o poveste si s-au familiarizat cu termenul de naratiune. Au privit imagini din istoria artei si au vazut ca acest tip de arta, prin care artistii povestesc anumite fapte sau evenimente, nu este o inventie a artistilor conteporani ci are o istorie mult mai lunga.

Am privit si povestit impreuna imagini ale unor artisti precum: Peter Bruegel cel Batran, Michelangelo Caravaggio, Jacques-Louis David, Serban Savu, Roy Lichtenstein, banda desenata cu Spiderman - Marvel Comics realizata de John Romita & Stan Lee, Jeff Wall, Katsushika Hokusai, Alessandra Sanguinetti, Do-Ho Suh, Kara Walker.


La atelirul practic copiii au realizat mici carticele unde au spus prin imagini (banda desenata) cate o mica povestire. Lucrarile rezultate le vom atasa in curand.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu