La cea de a sasea intalnire am vorbit despre diferite modalitati in care artistii utilizeaza textul si imaginea in lucrarile lor. Am vazut exemple despre textul folosit ca mesaj, ca forma. Altele in care artistul combina litere sau cuvinte care au un anumit sens cu formele sugerate de acestea pentru a transmite o idee. Dar cel mai mult ne-au amuzat cele in care artistii fac asocieri neasteptate de cuvintele si imagini, tocmai pentru a ne provoca si a ne da de gandit.
Am vazut si comentat imagini ale unor artisti precum: El Lissitzky, Barbara Kruger, Pablo Picasso, Rene Magritte, Richard Prince, Rob Ryan, Sophie Calle dar si graffiti anonime din oras.
La atelierul practic am realizat lucrari de mail-art (arta postala). Copiii au pregatit cate o scrisoare-desen (adresata unui frate, prieten, parinte, bunic) pe care au intervenit cu desene si stampile, le-au pus in plicuri, au adaugat timbre si le-au pus la posta. Vom vedea daca ajung la destinatie.
Despre noi:
- Despre noi:
- Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care le-am desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele Sa intelegem arta contemporana au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu. Multumiri: Irina Radu, Gabriela Popp. O selectie a proiectelor noastre anterioare le puteti viziona la http://galerianoua.tumblr.com/ iar pe acest blog vom posta noutati legate de programul educational.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu