Despre noi:

Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care le-am desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele Sa intelegem arta contemporana au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu. Multumiri: Irina Radu, Gabriela Popp. O selectie a proiectelor noastre anterioare le puteti viziona la http://galerianoua.tumblr.com/ iar pe acest blog vom posta noutati legate de programul educational.

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Atelierul 9 - Despre grupuri de artisti

La cea de-a noua intalnire am vizitat expozitia subREAL care este prezentata la etaleje 1 si 2 ale Muzeului National de Arta Contemporana. Am vorbit despre arhiva si despre moduri cum artistii le folosesc in proiectele lor; despre detalii din imagini care devin valoroase si apreciate in timp, datorita informatiei pe care o transmit despre momentul cand a fost realizata folografia; despre dreptul de autor; despre Casa Poporului si modul cum artistii o prezinta in lucrarile lor.

Dupa aceea le-am prezentat copiilor o serie de grupuri artistice care activeaza in arta contemporana internationala. In final, la atelierul practic acestia au experimentat un joc cu desene realizate in comun, in care fiecare desena cate o fasie, impaturea hartia si o dadea altui coleg sa continue, fara ca acesta sa poata vedea ce s-a desenat inainte - reperele erau doar cateva linii care intersectau linia de indoire.
Au rezultat cateva desene fantastice iar procesul a fost foarte amuzant. Dar nu toti au 'gustat' faptul ca nu au putut decide singuri asupra desenului si faptul ca in final imaginea era una comuna, fara autor. Au experimentat astfel una dintre aspectele lucrului intr-un colectiv de artisti, cand fiecare individ contribuie la o lucrarea colectiva.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu