Despre noi:

Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care le-am desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele Sa intelegem arta contemporana au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu. Multumiri: Irina Radu, Gabriela Popp. O selectie a proiectelor noastre anterioare le puteti viziona la http://galerianoua.tumblr.com/ iar pe acest blog vom posta noutati legate de programul educational.

joi, 23 august 2012

Atelierul 1 - Ce inseamna contemporan? Dar arta contemporana?

In cadrul primei intalniri am incercat sa definim termenii: 

contemporan
- care exista, traieste, se petrece astazi, in zilele noastre;
- care se raportează la prezent, la epoca de fata;
- actual.
si 
arta contemporana
- arta care se preocupă de ceea ce se intampla astazi;
- arta produsă in zilele noastre;
- subiectele alese de artisti sunt din viata de fiecare zi: de la obiecte, relatiile dintre oameni, imaginile difuzate la televizor si altele.

La tema practica copii au fost invitati sa realizeze un desen cu obiectul/jucaria/personajul de desen animat/personajul din film/mancarea preferata. Atasate mai jos sunt desenele celor care au participat la aceasta intalnire. Dupa cum vedeti lucrarile sunt semnate de catre tinerii artisti iar daca semnatura nu se vede clar cu siguranta ei isi vor recunoaste desenul.
Anda
Claudia
Claudia Ioana
Claudia Ioana
Dara
Dara
David
Filip
Horia
Ilinca
Ilinca
Ioana
Jasmine
Maria
Mihnea
Saskia
Vlad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu